Startsidan  Om mig  Kontakta mig

Lingontryffel



Ibland är det roligt att testa på något annorlunda, lite svårare recept - som till exempel Lingontryffel.
Jag hittade receptet när jag satt och bläddrade i en julpysselbok och blev genast sugen på att testa det.
Det var ett väldigt enkelt recept, men det kluriga var att få dom att se fina ut. Men med hjälp av florsocker (som ingår i receptet) så kunde jag pudra över chokladen så att de genast såg riktigt läskande ut, och goda, ja det var dom verkligen! Familjen älskade det, jag älskade det... Lingontryffel.

Recept

INGREDIENSER

2 dl lingon, färska eller frusna
1 dl strösocker
200 g vit choklad till smeten
1,5 dl vispgrädde
25 g smör
200 g vit choklad till att doppa fyrkanterna i
Florsocker

GÖR SÅHÄR

Koka lingon och socker ca 5 minuter, låt svalna.
Koka upp grädden, lägg i chokladen, hackad tillsammans med smöret, rör till en jämn smet.
Blanda ner lingonsmeten, ställ att svalna och frys den sedan tills den är hård nog att bearbeta.
Skär i fyrkanter och lägg dessa på ett fat, ställ dem kallt.
Smält vit choklad i vattenbad, doppa tryffeln snabbt, använd en liten gaffel. Strö över siktat florsocker. Låt stå svalt tills de ska serveras.












Kommentarer
Postat av: Michelle

jag fick inte smaka dom :( (ledsen) !!!

2010-09-14 @ 09:45:36
URL: http://tokigamille.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh lät riktigt gott, tror lingon och choklad är en bra smak kombination :)

2010-09-14 @ 16:28:54
URL: http://diamondsoul.blogg.se/
Postat av: Bombshell in a Nutshell

Det ser farligt gott ut..!

2010-09-14 @ 16:38:16
URL: http://bbombshell.blogg.se/
Postat av: tildan

åh! du är så påhittig! ser riktigt gott ut dessutom!

chokladvecka på homemade gillas starkt. det vore inte fel här hemma heller.

<3!

2010-09-14 @ 16:40:14
URL: http://hangmattemys.blogg.se/
Postat av: Bintan

Men åh va mycket gott det fanns här då! GILLAR`T.

2010-09-18 @ 17:19:45
URL: http://bintan.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0