Chokladpaj
Chokladpaj är ett fantastiskt recept om man är choklad-älskare!
Vaniljglass eller vispad grädde är ett måste till den här pajen. Receptet hittar du längre ner i inlägget!
Recept
Ingredienser
PAJDEG
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1/2 dl strösocker
FYLLNING
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad i bitar
2 äggulor
1 ägg
1 1/2 florsocker
100 g(1 1/2 dl) grovt hackade hasselnötter
GARNERING
Silverkulor
Marieanne crush
GÖR SÅHÄR
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao och socker.
Rör om så allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
2. Koka upp grädden. Häll den varm över chokladen. Rör tills chokladen smält.
3. Tillsätt äggulor, ägg och socker under vispning. Blanda ner hasselnötter.
4. Häll chokladkrämen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt pajen kallna och garnera med strössel och Marianne crush. (Hackade Marieannekarameller)
va gärna med i dagens blogg :)
sv: Du har skrivit till rätt person, choklad är det godaste jag vet ;) jag ska hålla koll på din blogg!
Jättejättefin blogg, bra bilder. :)
Skulle lätt ha provat recepten om jag inte var allergisk mot mjölk. ):