Chokladhistoria - Del 2 av 7
CHOKLADHISTORIA
Del 2 av 7
♥ Columbus var den första europé som smakade choklad, när han under sin resa 1502 steg i land på ön Guanaja utanför Honduras kust. Indianerna bjöd honom på en välkomstdryck som de kallade cacauarl (kakaovatten). Den var gjord på kakaobönor som mortlades till en kakaopasta vilken löstes i vatten & honung. Man blandade den med kryddor som chili, vanilj & kanel. Tillsammans med majsmjöl skakades drycken i ett lerkrus - en indiansk chokladshake. Columbus & hans sällskap tyckte att drycken smakade illa & spottade ut. Trots detta tog Columbus med sig några kakaoböon hem till kung Ferdinand. Men varken kungen eller någon annan vid hovet blev intresserad av drycken.

Del 2 av 7
♥ Columbus var den första europé som smakade choklad, när han under sin resa 1502 steg i land på ön Guanaja utanför Honduras kust. Indianerna bjöd honom på en välkomstdryck som de kallade cacauarl (kakaovatten). Den var gjord på kakaobönor som mortlades till en kakaopasta vilken löstes i vatten & honung. Man blandade den med kryddor som chili, vanilj & kanel. Tillsammans med majsmjöl skakades drycken i ett lerkrus - en indiansk chokladshake. Columbus & hans sällskap tyckte att drycken smakade illa & spottade ut. Trots detta tog Columbus med sig några kakaoböon hem till kung Ferdinand. Men varken kungen eller någon annan vid hovet blev intresserad av drycken.

Kommentarer
Postat av: Marre Diaz S
svar:)
jag älskar choklaad :O
och jag gillar din blogg ;D
kraam!
Postat av: Linn
sv; Var så lite så :) Allt bra idag?
Trackback