Startsidan  Om mig  Kontakta mig

Citroncupcakes med marängtopping



God morgon!
I måndags hade jag studiedag, så jag passade på att göra det jag älskar - baka!
Jag ville göra något som inte kostade allt för mycket och med ingredienser som man oftast har hemma.
Därför bakade jag saftiga cupcakes med citron-smak & maräng-topping.
Så festliga & otroligt goda!

Recept

Muffins
Ugn: 180°
115 g rumstempererat smör
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
Rivet skal av en citron


Vispa ihop smör & socker i en skål till en vit, pösig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner mjölet. Rör ner mjölk & citron. Smeten ska bli krämig och du ska kunna skeda upp den i formar.
Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformar. Grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig & är gyllenbruna.
Kolla så att muffinsen är klara med en provsticka och om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av muffinsen så kan du ta ut dom ur ugnen.
Låt muffinsen svalna.

Marängtopping
1 3/4 dl strösocker
2 äggvitor

Lägg socker och äggvitor i en skål och placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden i 5 minuter tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form. Ringla marängsmeten över muffinsen med hjälp av en sprits och låt marängen stelna.
För mjuk maräng - låt stelna i 30 minuter
För hårade maräng - låt stå i minst 3 timmar

Lycka till!





Polkapraliner



Hej!
Jag är ledsen för den dåliga uppdatering som varit, det blir så ibland!
Men nu är jag tillbaka med ett härligt recept på Polkapraliner hämtat från Söta Saker.
För mig är det viktigt att skriva vart receptet kommer ifrån när jag har hittat det på någon annans bak-blogg.

Recept
100 g mörk choklad
1 msk rapsolja
1 dl polkagriskarameller

1. Krossa polkagrisarna i en plastpåse med hammare
2. Värm rapsoljan i en kastrull och smält försiktigt choklad i den
3. Häll upp i formar (t.ex isbits-form eller gamla pralinformar) och fördela lite polkagris-kross i varje
4. Låt svalna & stelna i kylen och ta sedan försiktigt ut dom från formarna, förvara i kylen

Lycka till!




Hasselnötskakor



Hej!

Nu drar en ny vecka igång igen och det brukar alltid kännas segast på måndagar.
Varför inte baka dessa söta småkakor & ta till förmiddagskaffet?
Receptet hittade jag på Söta Saker.

Recept

100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Eventuellt några extra hasselnötter till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.

Lycka till!



Favorittårtan



Hej!

Visst är det en underbar dag idag? Det börjar bli riktigt kallt ute men solen skiner och luften är riktigt frisk.
Jag bara måste lägga upp receptet på den här makalöst goda tårtan jag bakade igår till fredags-myset med familjen!
Det är en mäktig chokladtårta med en frisk smak av syrliga hallon och grädde.
En fantastiskt härlig födelsedags-tårta skulle jag säga!

Recept

Kladdkaka

100 g smör
2 dl strösocker
2 stora ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm, gärna med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull. Tag den från plattan.
Rör ner socker och ett ägg i sänder.
Blanda mjöl och kakao. Sikta ner det i smeten och rör om.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Kakan blir låg.

Gör på samma sätt en till kaka fast i en något mindre form.

Låt kakorna kallna.

Fyllning

ca. 2 dl vispgrädde
2-3 färska eller frysta hallon smaksatta med lite socker

Vispa grädden och rör ner mosade hallon med lite socker.
Lägg samman kakorna med fyllningen.

Garnering

250 g mascarpone
150-200 g mörk choklad (70%)
Hallon

Vispa upp mascarpone.
Bryt chokladen i bitar och smält den någon minut i mikron eller över sjudande vatten.
Häll ner chokladen i osten under vispning.
Bred smeten över tårtan.
Låt tårtan stå någon timme i kylen innan den serveras.
Garnera med hallon.

Lycka till!






Chokaldmuffins med smarties



Hej!

I helgen bakade jag smarriga choklad-muffins med smarties till min familj & mina vänner.
De passar bra på ett barnkalas eller som lördagsfika!
Mina småsyskon var väldigt förtjusta i dem.
De är mycket enkla att göra!

Recept
Ugnstemperatur:
200°

Du behöver:
100 g smält margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Smarties
Lindt's mint-choklad
Strössel

Gör såhär:
1. Smält margarinet
2. Vispa ägg & socker pösigt
3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver
4. Blanda i margarinet och sedan mjöl, kakao & bakpulver
5. Rör ner smarties och häll smeten i formar (fyll halva formarna)
6. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter och låt muffinsen svalna
7. Smält chokladen och häll på muffinsarna och lägg sedan på strösslet

Lycka till!





Hjärtformad smörkaka m. glasyr



Vill du ha något litet & supersött till kaffet?
Testa då dessa enkla läckerheter - 2 hjärtformade smörkakor ihopsatta med rosa glasyr!

Recept

Smörkaka
Ugnstemperatur: 180°

200 g mjukt osaltat smör
200 g florsocker
1 ägg
400 g mjöl (1 dl=60 g)
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
Florsocker
Vatten
Karamellfärg

Gör såhär:

1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker ljust och krämigt
2. Rör ner ägget i blandningen.
3. Sikta ner mjölet och rör till en smidig massa.
4. Forma till en boll, svep in den i plastfolie och låt den ligga i kylen minst en timme.
5. Ta ut bollen och arbeta den mjuk snabbt på mjölat bakbord.
6. Kavla den 5 mm tjock och stansa önskade figurer. Lägg kakorna på bakplåtspapper och låt dem stå i kylen ytterligare 30 minuter innan de gräddas.
7. Grädda dem i ugnens nedre del 10-12 minuter, beroende på kakornas storlek.
8. Ta ut dem och låt dem kallna på ett galler.
9. Gör glasyren och häll på en klick på hälften av kakorna, ställ kakorna sedan i kylen tills glasyren stelnat något.
10. Lägg ännu en liten klick glasyr på den stela glasyren och sätt ihop kakorna med de utan glasyr. Låt stelna.
11. Häll en klick glasyr på alla kakor och tryck i en strössel-kula eller häll vanligt strössel över. Låt kakorna sedan stelna lite innan du serverar dem!

Lycka till!





Gunillatårta



Gårdagen var en fantastisk höstdag, hoppas att ni njöt av den!
Det är så makalöst vackert med alla färger på löven och när solen lyser på träden så blir hösten så levande.
Jag ville hylla denna höstdag med en god tårta så jag ställde mig i köket och bakade en Gunillatårta. Jag smakade en bit av den hos en vän i veckan och tyckte att den var helt underbar, så därför vill jag dela med mig av receptet till er så att ni kan baka den till era allra käraste.
Den innehåller en enkel mördeg under en söt och saftig mandel-massa med ett pudrigt socker-täcke över.

Recept
Ugnstemperatur: 200°

Mördeg
150 g margarin
1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
2 ägg
2 dl strösocker
150 g sötmandel
6 st bittermandlar

Gör såhär
Blanda ihop ingredienserna till mördegen i en matberedare, lägg den sedan svalt och mal under tiden mandeln.
Gör därefter äggfyllningen och tillsätt sedan mandeln.
Tryck ut mördegen i en form (t. ex löstagbar form) och häll sedan i fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Ifall kakan ser ut att bli bränd kan du lägga ett bakplåtspapper på den.
Låt kakan svalna och pudra sedan rikligt med florsocker.

Servera gärna kakan med ett glas kall mjölk!

Lycka till!





Rose Cupcake



Vad är egentligen sötare än rosa cupcakes?

Det här är samma recept som jag brukar använda när jag gör cupcakes (klicka här), men jag känner nu att jag måste testa på lite andra recept på frostingen och kanske hitta på något eget med muffinsen. Men jag lägger upp detta för att inspirera er till att baka cupcakes, för det är ju så festligt!
Kika runt på olika bakbloggar, hitta dina favoritfärger och baka cupcakes till familjen, vännerna eller pojk-/flickvännen!




Havreflarn



Havreflarn med glass, bär & mörk choklad är en smidig & fräsch efterrätt som alla borde testa på.
Havreflarnen tar ca 10 minuter att göra.

Det finns lite olika recept på havreflarn, här är det jag brukar gå efter:

75 g margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
1 ägg

Smält margarinet i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten (stora som 5-kronor ungefär) på bakpappersklädda plåtar. Dom brer ut sig så lägg inte för många på varje plåt. Grädda i cca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten.

Lycka till!




Mina inspirations-bloggar och lite tankar

Jag har ganska mycket recept på lager nu men jag tänkte spara de idag och göra ett inlägg om de bak-bloggar som inspirerar mig till att fortsätta att baka & vara skapande på mitt alldeles egna lilla sätt!



Min absolut favorit-blogg inom bakning är Passion4Baking.com, en mycket inspirerande och söt blogg med stor variation på recept. Den innehåller så mycket vackra färger, mönster och dekorationer som gör att man bara vill rensa hela köket och baka allt man känner för!



En annan blogg som verkligen inspirerar mig är Tartspecialisten.se (Tårtspecialisten). En supermysig tjej som bakar fantastiskt läckra tårtor, cupcakes & andra bakverk! Hennes bakning är avancerad och mycket detaljerad och rik på glada färger. En härlig bak-blogg helt enkelt!



Och så sist, men inte minst så har vi Sotasaker.com, en extremt charmig bak-blogg som jag nyss klickat mig in på! Denna unga kvinna har precis kommit ut med recept-boken "Söta saker". Hennes blogg är sådär mysigt hemtrevlig och hennes bakverk likaså!

Besök dessa 3 bloggar och bli inspirerad du också!
Det är viktigt att hela tiden hitta saker som gör oss motiverade till att fortsätta hålla på med det vi brinner för, så att vi kommer någonstans på vägen. Jag tror att man kan bli precis det man vill bli om man hittar tron på sig själv och är öppen för att lära sig nya saker, då kan vi alla komma långt!

Min blogg är inte särskilt stor nu, men jag ser den som en chans för mig att utvecklas och längta efter att bli bättre. För när jag ibland går in och kollar vad jag har lagt upp kan jag se saker som jag skulle vilja ändra och göra bättre, samtidigt som jag kan känna mig stolt över allt jag har gjort! Det här med att blogga handlar inte bara om att många ska se det man gör, utan att själv kunna utvecklas och lära sig saker. Bloggen är också ett sätt för mig att få tid med till själv, för allt som jag gör är mitt eget och det är något som jag älskar och brinner för...
Jag hoppas att ni lyssnar till era hjärtan och följer era drömmar. Inga drömmar är för stora att nå.

Varma kramar & kärlek till er!
Glöm inte att ta hand om er själva & era käraste varje dag.

Cute Cupcakes


God kväll!
Hoppas att ni mår bra och njuter av höstens färgglada natur!
Rosa är min absoluta favoritfärg, och även att det inte är en höst-färg så pyntade jag mina små cupcakes med rosa, rött, lila & vitt strössel, supersött!





Mörk Chokladkaka



Mörk Chokladkaka
under pudrigt sockertäcke

Den här mörka chokladkaka är en riktig läckerhet!
Den påminner mycket om Kladdkaka men innehåller mer kakao och mer socker.
Baka denna dagen innan servering och låt stå i kylen under natten så blir den mer perfekt!
Med ett rikligt lager florsocker och vispad grädde till kan ingen motstå denna fantastiska chokladkaka..

Recept

150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl

SERVERING
Florsocker
Vispad grädde

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner övriga ingredienser till en slät smet.
3. Häll ner smeten i formen och baka mitt i ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna och kyl den sedan fram till servering, gärna till nästa dag.
4. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett fet. Pudra över florsocker. Servera med vispgrädde!

Lycka till!

Autumn Cupcakes



God eftermiddag!

Nu ska det bli skönt med en lugn & avkopplande helg med mina syskon & vår älskade farmor som är på besök.
Ett mysigt tips till helgs-fikat är ju dessa fantastiska cupcakes.
Denna gången testade jag ett nytt recept på själva muffinsen, och de blev mycket godare & saftigare än det förra receptet jag följde. Så detta receptet kommer jag att baka efter i fortsättningen!

Recept

Ugn: 225°
ca 10 minuter


50 smör eller margarin
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär

Smält fettet & häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
Vispa ägg och socker pösigt, t ex med elvisp. Tillsätt fett & mjölk, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.

Frosting

60 g margarin
5 dl florsocker
100 g philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker




RSS 2.0