Mörk Chokladkaka
Mörk Chokladkaka
under pudrigt sockertäcke
Den här mörka chokladkaka är en riktig läckerhet!
Den påminner mycket om Kladdkaka men innehåller mer kakao och mer socker.
Baka denna dagen innan servering och låt stå i kylen under natten så blir den mer perfekt!
Med ett rikligt lager florsocker och vispad grädde till kan ingen motstå denna fantastiska chokladkaka..
Recept
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
SERVERING
Florsocker
Vispad grädde
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en stor gryta. Rör ner övriga ingredienser till en slät smet.
3. Häll ner smeten i formen och baka mitt i ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna och kyl den sedan fram till servering, gärna till nästa dag.
4. Lossa kakan ur formen och lägg den på ett fet. Pudra över florsocker. Servera med vispgrädde!
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Darksess
Så gott! :D
Postat av: FANNY
det där såg ju så himla gott ut verkligen! :)
Postat av: lovisa
haft en fin dag?:)
Trackback