Startsidan  Om mig  Kontakta mig

Havreflarn



Havreflarn med glass, bär & mörk choklad är en smidig & fräsch efterrätt som alla borde testa på.
Havreflarnen tar ca 10 minuter att göra.

Det finns lite olika recept på havreflarn, här är det jag brukar gå efter:

75 g margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
1 ägg

Smält margarinet i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop. Klicka ut smeten (stora som 5-kronor ungefär) på bakpappersklädda plåtar. Dom brer ut sig så lägg inte för många på varje plåt. Grädda i cca 5 min i 200 grader. Låt svalna på plåten.

Lycka till!




Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur stora blir dom på ett ungnefär ??:)

2011-09-24 @ 16:40:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0