Citroncupcakes med marängtopping
God morgon!
I måndags hade jag studiedag, så jag passade på att göra det jag älskar - baka!
Jag ville göra något som inte kostade allt för mycket och med ingredienser som man oftast har hemma.
Därför bakade jag saftiga cupcakes med citron-smak & maräng-topping.
Så festliga & otroligt goda!
Recept
Muffins
Ugn: 180°
115 g rumstempererat smör
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
Rivet skal av en citron
Vispa ihop smör & socker i en skål till en vit, pösig smet. Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Vänd ner mjölet. Rör ner mjölk & citron. Smeten ska bli krämig och du ska kunna skeda upp den i formar.
Ta en matsked och skeda över smeten i pappersformar. Grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig & är gyllenbruna.
Kolla så att muffinsen är klara med en provsticka och om stickan är helt ren när du stuckit ner den i mitten av muffinsen så kan du ta ut dom ur ugnen.
Låt muffinsen svalna.
Marängtopping
1 3/4 dl strösocker
2 äggvitor
Lägg socker och äggvitor i en skål och placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden i 5 minuter tills blandningen är tjock och blank och så fast att den inte ändrar form. Ringla marängsmeten över muffinsen med hjälp av en sprits och låt marängen stelna.
För mjuk maräng - låt stelna i 30 minuter
För hårade maräng - låt stå i minst 3 timmar
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Bakverk och Fikastunder..
Marängen ser ju bara såå god ut...mmm Visste inte att man kunde göra på det sättet för att få marängen stel. Kul!
Postat av: EMY
sv: hejsan! a jag har gjort läppförstoring med Juverdérm :)
mysig blogg föresten!
kram
Postat av: Michelle
hejdom ä så goda
Postat av: Anonym
fint!
Postat av: elina
vilken söt blogg du har :D
Postat av: Emelie Tårtmorsan
Vilka fina cupcakes
wrappers!
Trackback